Chinese jaar Huangdi 4718, het jaar van de os begint op 12 februri 2021.

Nederig en bedaard zijn de kenmerken van het karakter van de os. Het zijn bonafide leiders en zij worden beschouwd als vastbesloten en hoogst betrouwbaar. Zij hebben de capaciteit om anderen vertrouwen te geven, te motiveren en te inspireren. Die onder het teken van de os geboren zijn, zijn uiterst nauwgezette, systematische werkers en hebben oog voor details. Zij kunnen vastberaden en geroutineerd te werk gaan om iets te bereiken. Ze houden vol totdat het succes heeft. De eenvoud en de openhartigheid overheersen in hun persoonlijkheid. Nochtans, kan de os ook slecht gehumeurd zijn en is wijs om uit de buurt van zijn hoorns te blijven.
Hij kan ook overdreven trots zijn en weigeren om hulp in te roepen. De os gaat af op zijn eigen intuities en kan de zwakkeren moeilijk tolereren.
Chauvinistisch en zelfs tiranniek, is de os vaak knorrig, dweepziek en weigert om te vergeven de kwestie te vergeten.

Het karakteriseren van een persoon wordt bepaald door hun dierteken en het geboortejaar. Het gevolg is, dat er vijf verschillende Os-typen zijn:

Type os Geboorte jaar Karakter trekken
Bos-Os 1925-1985 Rusteloos, vastberaden, eenvoudig en altijd bereid om de zwakke en hulpeloze te verdedigen
Vuur-Os 1937-1997 Kortzichtig, egoïstisch, bekrompen, onpersoonlijk, maar praktischColumn 3 Value 2
Aarde-Os 1949-2009 Eerlijk en voorzichtig, met een sterk gevoel van verantwoordelijkheidColumn 3 Value 3
Goud-Os 1961-2001 Hardwerkend, actief en altijd druk, en populair onder vrienden
Water-os 1913-1973 Hardwerkend, ambitieus, vasthoudend, in staat om moeilijkheden te verdragen, met een sterk gevoel van gerechtigheid en scherpe waarnemingsvermogens

Mensen, geboren in het Jaar van de Os, zullen het goed doen in een carrière als muzikant, componist, schrijver, verhuurder, arts, kunstenaar, soldaat, boer, kok, rechter, makelaar, bankier, tuinman, dominee. Ze zijn intelligente, logische denkers. Zij benaderen het werk serieus en hebben waarschijnlijk posities met gezag.

Beroemde mensen geboren in het Jaar van de Os:

Ernst Kuipers (arts/ viroloog), Martien Meiland, Barack Obama, René van der Gijp, Bruce Springsteen, Tina Turner, Doutzen Kroes, René van der Gijp, Danny Blind, André Rieu, Picasso, Emil Ratelband, Napoleon Bonaparte, Frans Bauer, Trijntje Oosterhuis, George Frederic Handel, Jan Smit, Dustin Hoffman, Cristiano Ronaldo, Jane Fonda, Clark Gable, Eddie Murphy, Adolf Hitler, Chris Froome, George Clooney, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Inge de Bruijn, Jack Lemmon, Jeanine Hennis-Plasschaert, Paul Newman, Jeff Bridges, Jessica Lange, Ron Vlaar, Nancy ‘Nance’ Coolen, Xander de Buisonjé, Whoopi Goldberg, Bruce Springstein, Edgar Davids, Meryl Streep, Margaret Thatcher, Princess Diana, Yvon Jaspers, Anthony Hopkins Richard Nixon, Richard Gere, Robert Redford, Rock Hudson, Daniëlle Overgaag, Shirley Bassey, Jannes , Vincent Van Gogh, en Walt Disney.