Met trots kunnen wij melden dat Si-Chuan nieuw is opgenomen in Lekker, de restaurant gids van Nederland.

Hier de recensie die in het blad is opgenomen:

www.si-chuan.nl Keukensoort: Chinees, Indonesisch. Dinermenu €38,00.

De inrichting van deze zaak laat aan duidelijkheid niets te wensen over: die is onmiskenbaar Chinees. Rode lampions, boeddha beelden en een oosters kamerscherm scheiden het restaurant van het afhaalgedeelte. Eigenaresse en lady-chef Ping Cao kookt klassiek Chinees en propageert de keuken van Sichuan.

Er staan maar liefst veertig keuzes op de kaart en daarbij worden uitstapjes naar de Kantonese keuken gemaakt. We bestellen het vijfgangenmenu Sichuan en krijgen als eerste gang yang-saté van lamshaas.

De saté is goed gekruid, mals geroosterd met erbij geserveerd ingelegde gember. Dan volgt een lekker fris zure pikante soep, bereid met schaal- en schelpdieren, paksoi en verschillende paddenstoelen, gefruite uitjes en tofu. Goed van smaak is ook het derde gerecht, gon pao ha, garnalen in kruidensaus met gewokte courgette, haricot verts en paddenstoelen. Vervolgens genieten we van gan bing ngauw yuk, een pikant Sichuaans ossenhaasgerecht met seizoensgerechten. En dat het pikant is, merken we. De oosterse keukens blinkt niet uit in culinaire verfijning van de desserts, maar het ijsje met slagroom is meer dan welkom om. het vuur te blussen. De zeer vriendelijke en prettig informele bediening werkt ontspannen onder leiding van de lady-chef en ook de onderlinge verhouding tussen bediening en Ping Cao is amicaal op een plezierige manier. Op het gebied van wijnkennis valt voor Si-Chuan nog wel het een en ander te winnen. Graag zien we ook meer keuze op de wijnkaart. Alles bij elkaar zien we echter genoeg reden voor een hartelijk welkom in Lekker!

© Lekker, de Restaurantgids van Nederland