Nieuwtjes van Restaurant Si-Chuan

Sichuan is de naam van een provincie van China. Deze streek geldt als het meest vruchtbare deel van het land. De Sichuan keuken is tevens een van de belangrijkste en bekendste keukens van China, waarvan de gerechten hun smaak ontlenen aan het rijkelijk gebruik van puur natuurlijke Sichuan’s pepers van zeer pikant tot mild gekruid. Ook door de kenmerkende bereidingswijze onderscheidenwij ons van andere keukens doordat wij het accent leggen op versheid en authenticiteit van onze eeuwenoude keuken. Door de combinatie te leggen tussen hoge kwaliteit en fijnzinnig creatief vakmanschap zijn wij in staat zeer smaakvolle gerechten te serveren.

Wij nodigen u graag uit tot een bezoek aan ons sfeer volle restaurant.

Na de verbouwing

Ingang naar afhaal gedeelte

Wij hebben al eerder vermeld dat het restaurant een verbouwing en een opfrisbeurt heeft gehad.

Door de verbouwing hebben wij de volgende aanpassingen gecreëerd:

  • Een aparte rookruimte, zodat u niet meer buiten hoeft te staan;
  • Een aangepast toilet;
  • En zoals reeds eerder vermeld een separate ruimte voor af te halen.

Na de renovatie


si-chuan nieuw-2

Wij hebben het gehele restaurant een opfrisbeurt gegeven, door alle wanden te schilderen en nieuwe wandversieringen aan te brengen.

Separaat van het restaurant hebben we nu een apart gedeelte gecreëerd voor het afhalen.

De garderobe is verplaatst naar de entree.

Hier een paar foto's om een en ander te laten zien. Klik op de foto hiernaast

World Golden Chef Competition 2010


Ping Cao bij de prijsuitrijking

Van 30 juli tot 1 augustus 2010 werd de World Golden Chef Competition 2010 in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, gehouden. Het is de Olympische Spelen van de beste Chinese chefs uit de hele wereld, dat elke vier jaar wordt gehouden. Aan deze competitie deden 56 teams mee, waarvan een team uit Nederland (zie foto). Elk team bestaat uit vier Chinese chefs, die elk een gerecht moeten bereiden: voor, tussen, hoofd en nagerecht. Chef Ping Cao had de taak om een voorgerecht te bereiden. Met dit gerecht (zie foto) won zij goud. Zij kreeg een award en oorkonde (zie foto). Vanwege het winnen van deze prestigieuze prijs werd zij en haar teamleden door de Nederlandse ambassadeur in de ambassade gefeliciteerd (zie foto). Ping Cao mag zich door deze prijs World Golden Chinese Chef noemen. Zij is de enige vrouwelijke Chinese chef die deze titel draagt.

Si-Chuan in top 100

Sichuan in top 100

In 2009 hebben wij de 16e plaats behaald in de top 100 van de Chinese restaurants.

Bij Sichuan wordt regelmatig de naam van mevrouw Ping genoemd. Ze kookt op aanvraag en verrast. Collega's vinden het restaurant duurder dan de standaard Chinees, maar iedere euro waard. Onze mystery bezoeker miste een wijnkaart en had dus maar een beperkte keuze. Onze tweede bezoeker valt het op dat weinig privacy was in de eetzaal, alle gesprekken waren te verstaan. De grote spiegelwand versterkt dat gevoel.

Desalniettemin een mooi restaurant.

Aldus de beoordeling op de Missethoreca website van december 2009.

Si-Chuan in Lekker

Met trots kunnen wij melden dat Si-Chuan nieuw is opgenomen in Lekker, de restaurant gids van Nederland.

Hier de recensie die in het blad is opgenomen:

www.si-chuan.nl Keukensoort: Chinees, Indonesisch. Dinermenu €38,00.

De inrichting van deze zaak laat aan duidelijkheid niets te wensen over: die is onmiskenbaar Chinees. Rode lampions, boeddha beelden en een oosters kamerscherm scheiden het restaurant van het afhaalgedeelte. Eigenaresse en lady-chef Ping Cao kookt klassiek Chinees en propageert de keuken van Sichuan.

Er staan maar liefst veertig keuzes op de kaart en daarbij worden uitstapjes naar de Kantonese keuken gemaakt. We bestellen het vijfgangenmenu Sichuan en krijgen als eerste gang yang-saté van lamshaas.

De saté is goed gekruid, mals geroosterd met erbij geserveerd ingelegde gember. Dan volgt een lekker fris zure pikante soep, bereid met schaal- en schelpdieren, paksoi en verschillende paddenstoelen, gefruite uitjes en tofu. Goed van smaak is ook het derde gerecht, gon pao ha, garnalen in kruidensaus met gewokte courgette, haricot verts en paddenstoelen. Vervolgens genieten we van gan bing ngauw yuk, een pikant Sichuaans ossenhaasgerecht met seizoensgerechten. En dat het pikant is, merken we. De oosterse keukens blinkt niet uit in culinaire verfijning van de desserts, maar het ijsje met slagroom is meer dan welkom om. het vuur te blussen. De zeer vriendelijke en prettig informele bediening werkt ontspannen onder leiding van de lady-chef en ook de onderlinge verhouding tussen bediening en Ping Cao is amicaal op een plezierige manier. Op het gebied van wijnkennis valt voor Si-Chuan nog wel het een en ander te winnen. Graag zien we ook meer keuze op de wijnkaart. Alles bij elkaar zien we echter genoeg reden voor een hartelijk welkom in Lekker!

© Lekker, de Restaurantgids van Nederland

Si-Cuan in Iens


Wij zijn er heel trots op dat we Topper van het jaar 2014 zijn geworden bij IENS, dit met een gemiddelde score van 8.9. Gefeliciteerd Ping met dit resultaat. Het is de beloning voor al het harde werken.

Voor alle details zie de website van IENS en IENS Toppers.

In de lijst van Toppers 2014 staat Sichuan op de derde plaats van de Chinese restaurants

Bezoekers op de site

Vandaag 35

Gisteren 45

Deze week 160

Deze maand 1154

Totaal 74003

Currently are 15 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Verhalen van Jade


Het feest gaat niet door

Dennis speelt tennis

Het eerste verjaardagsfeest

Het keuken orkest

Nieuwe artikelen

Het jaar van het zwijn

 Zout in China

Si-Chuan in het nieuws

Ping Cao in Munchis
Deze Chinese vrouw maakt korte metten met
bazige koks en oubollige afhaalchinees

Si-Chuan in Over de Tong

 Chinese Kok?
Dat was het laatste dat ik wilde worden.