Mijn vader is een afhaal Chinees

 

Mijn Vader is een afhaal chinees

 

Er is iets ergs aan de hand: het ene na het andere Chinees-Indische buurtrestaurant sluit zijn deuren.
Babi pangang wordt met uitsterven bedreigd. En dat terwijl dit gerecht bijna nationaal erfgoed is geworden.
Is de afhaalchinees nog te redden? Mijn vader is een afhaalchinees is een podcast van VPRO Dorst, gemaakt door Felicia Alberding. 
In deze driedelige podcast "Mijn vader is een afhaalchinees" gaat journalist Felicia Alberding op zoek naar de verhalen achter Neerlands grootste culinaire hits van buiten onze grenzen.

Een podcast waarin ze eten als smeermiddel van onze samenleving onder de loep neemt. Is onze maag soms toleranter dan ons hoofd?
Mijn vader is een afhaalchinees is een podcast van VPRO Dorst, gemaakt door Felicia Alberding.
Check voor meer informatie over de podcast https://www.nporadio1.nl/podcasts/mijn-vader-is-een-afhaalchinees/.

Deze podcast bestaat uit 3 delen, waarin aflevering 1 een interview met Ping. Het interview staat in deze podcast tussen 9.26 min en  17.18 min.

In deze podcast verteld Ping waarom zij naar Nederland en hoe ze in de horica terecht kwam. 
Het is een interesante podcast die een kijkje geeft in de oorsprong en moeiljkheden van de Chinese afhaal restaurants.
Om tegenwoordig te kunnen overleven moeten ze meer specialistische gerechten op de kaart zetten.

Meer hierover o.a in het artikel op onze site Chinese kok dat was het laatste wat ik wilde worden

 


 

World Golden Chef Competition 2010


Ping Cao bij de prijsuitrijking

 Van 30 juli tot 1 augustus 2010 werd de World Golden Chef Competition 2010 in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, gehouden. Het is de Olympische Spelen van de beste Chinese chefs uit de hele wereld, dat elke vier jaar wordt gehouden. Aan deze competitie deden 56 teams mee, waarvan een team uit Nederland (zie foto). Elk team bestaat uit vier Chinese chefs, die elk een gerecht moeten bereiden: voor, tussen, hoofd en nagerecht. Chef Ping Cao had de taak om een voorgerecht te bereiden. Met dit gerecht (zie foto) won zij goud. Zij kreeg een award en oorkonde (zie foto). Vanwege het winnen van deze prestigieuze prijs werd zij en haar teamleden door de Nederlandse ambassadeur in de ambassade gefeliciteerd (zie foto).  Ping Cao mag zich door deze prijs World Golden Chinese Chef noemen. Zij is de enige vrouwelijke Chinese chef die deze titel draagt.  

 

Sichuan in Lekker

 

Met trots kunnen wij melden dat Si-Chuan nieuw is opgenomen in Lekker, de restaurant gids van Nederland.

 

Hier de recensie die in het blad is opgenomen:

 

 

www.si-chuan.nl Keukensoort: Chinees, Indonesisch. Dinermenu €38,00.

 

De inrichting van deze zaak laat aan duidelijkheid niets te wensen over: die is onmiskenbaar Chinees. Rode lampions, boeddha beelden en een oosters kamerscherm scheiden het restaurant van het afhaalgedeelte. Eigenaresse en lady-chef Ping Cao kookt klassiek Chinees en propageert de keuken van Sichuan.

Er staan maar liefst veertig keuzes op de kaart en daarbij worden uitstapjes naar de Kantonese keuken gemaakt. We bestellen het vijfgangenmenu Sichuan en krijgen als eerste gang yang-saté van lamshaas.

Sichuan in top 100

Sichuan in top 100

 

 

In 2009 hebben wij de 16e plaats behaald in de top 100 van de Chinese restaurants.

Bij Sichuan wordt regelmatig de naam van mevrouw Ping genoemd. Ze kookt op aanvraag en verrast. Collega's vinden het restaurant duurder dan de standaard Chinees, maar iedere euro waard. Onze mystery bezoeker miste een wijnkaart en had dus maar een beperkte keuze. Onze tweede bezoeker valt het op dat weinig privacy was in de eetzaal, alle gesprekken waren te verstaan. De grote spiegelwand versterkt dat gevoel.

Desalniettemin een mooi restaurant.


 

Aldus de beoordeling op de Missethoreca website van december 2009.

 

 

 

Nieuwtjes van Restaurant Si-Chuan

 

Sichuan is de naam van een provincie van China. Deze streek geldt als het meest vruchtbare deel van het land. De Sichuan keuken is tevens een van de belangrijkste en bekendste keukens van China, waarvan de gerechten hun smaak ontlenen aan het rijkelijk gebruik van puur natuurlijke Sichuan’s pepers van zeer pikant tot mild gekruid. Ook door de kenmerkende bereidingswijze onderscheidenwij ons van andere keukens doordat wij het accent leggen op versheid en authenticiteit van onze eeuwenoude keuken. Door de combinatie te leggen tussen hoge kwaliteit en fijnzinnig creatief vakmanschap zijn wij in staat zeer smaakvolle gerechten te serveren.

 

Wij nodigen u graag uit tot een bezoek aan ons sfeer volle restaurant.


 

Sichuan in Iens

 

 Wij zijn er heel trots op dat we Topper van het jaar 2014 zijn geworden bij IENS, dit met een gemiddelde score van 8.9. Gefeliciteerd Ping met dit resultaat. Het is de beloning voor al het harde werken.

Voor alle details zie de website van IENS en IENS Toppers.

In de lijst van Toppers 2014 staat Sichuan op de derde plaats van de Chinese restaurants 

 

 

 


 

Bezoekers op de site

Vandaag 47

Gisteren 64

Deze week 170

Deze maand 1137

Totaal 78981

Currently are 12 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Verhalen van Jade


Het feest gaat niet door

Dennis speelt tennis

Het eerste verjaardagsfeest

Het keuken orkest

Nieuwe artikelen

Het jaar van het zwijn

 Zout in China

Si-Chuan in het nieuws

Ping Cao in Munchis
Deze Chinese vrouw maakt korte metten met
bazige koks en oubollige afhaalchinees

Si-Chuan in Over de Tong

 Chinese Kok?
Dat was het laatste dat ik wilde worden.